Haberler

Okulumuz Öğr.Gör.Dr. Oylum TUNÇELLİ Heritage İstanbul Restorasyon Arkeoloji Müzecilik Teknolojileri Fuar ve Konferansına katıldı

Üniversitemiz akademik personeli Hilton Convention Center da düzenlenen 2019 Heritage İstanbul Restorasyon Arkeoloji Müzecilik Teknolojileri Fuar ve Konferansına katılarak KOCAELİ İLİ KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞMALARI PANELİ başlığı altında 13 Nisan 2019 tarihinde sunumlarını gerçekleştirdiler. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Dr. Kemal Taha Hülagü’nün Seka Kağıt Müzesini ve Müzecilik alanındaki ilk matematiksel modelleme olan doktora tezini anlattığı konferansta, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Üftade Muşkara ve Kocaeli Üniversitesi Hereke Ö.İ.U. Meslek Yüksek Okulu Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Oylum Tunçelli Endüstriyel Miras Dönüşümü ve Müzecilik alanında yapılmış ilk akademik çalışma olan “Seka Kağıt Müzesi Hdr Yöntemi İle Arttırılmış Gerçeklik Uygulamaları” çalışmalarını, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi Osman Demir ise stereoskopik 3D tekniğinde iğne deliği kamera ile ürettiği “Salamis Antik Kenti” isimli fotoğraf gösterisini izleyenler ile paylaştılar. Aynı konferansta, Kocaeli Üniversitesi Hereke Ö.İ.U. Meslek Yüksek Okulu Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Oylum Tunçelli yürütücülüğünde “Kağıt Üretimi ve Fotoğraf Baskısı” isimli bir atölye çalışması da gerçekleştirilmiştir.