Başlık: "Eskinin Oyunları, Geçmişin Tatları Amerika’da"

23 Nisan 2016

Amerika Philadelphia’da kutlanan 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliklerinde okulumuz Ögr.Gör. Ayfer ÖZMEN Tarafından daha önce Hereke’de düzenlenen Eskinin Oyunları, Geçmişin Tatları konulu Türk yemeklerinin tanıtıldığı yarışma büyük ilgi gördü.

Kocaeli Üniversitesi Ögr.Gör. Ayfer Özmen ve Tafsus üyesi Dilek Arığ’nın hazırladıkları Eskinin Oyunları, Geçmişin Tatları Konulu Program 23 Nisan Cumartesi günü Pennsylvania Eyaletine bağlı Philadelphia şehrinde Penn Müzesinde sergiledi.

Hereke-Türkiye’den Amerika’ya uzanan lezzet köprüsü projesi Philadelphia’da başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Türk Amerikan Dostluk Derneği - TAFSUS ile Kocaeli Üniversitesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği Türk Yemekleri Yarışması, Penn Museum’da organize edilen 23 Nisan Türk Gününe damgasını vurdu. Kocaeli Üniversitesi Ögr.Gör.  Ayfer Özmen’inin liderliğinde ve TAFSUS üyesi Dilek Arığ’nın katkıları ile düzenlenen yemek yarışması, kendi alanında Philadelphia’da bir ilki başardı ve adeta bir şölene dönüştü.

Sabah saat 10.00’da Pen Müzesinde başlayan etkinlikler akşam saat 6ya kadar sürdü. Yarışmacıların birbirinden lezzetli yemekleri ve sunumları arasında jüri üyeleri seçim yapmakta zorlandı. Günün Sonunda Jüri üyeleri Fazlı Yılmaz, Rıza Canca, Birgül Başaran, Can Uslu-Sancar, İlknur Başol tarafından dereceye giren yemek sahipleri ödüllendirildi.

Ana yemek dalında Figen Çelikçi: Etli sebzeli güveç, Fatoş Alkatib: Makbule ve Ayfer Karwoski: Zeytinyağlı Enginar yemekleri ile sırasıyla 1’inci, 2’inci ve 3. Lük ödüllerine, tatlı dalında ise Tülay Türkmen: Baklava, Figen Aksu Tekin: İncir tatlısı ve Meryem Ayarcı: Laz böreği ile 1’inci,  2’inci makbule ve 3’uncülük ödüllerine layık görülürken, özel jüri ödülü July ve Eliz Çetingöz’ün birlikte yaptığı imam bayıldıya verildi.
Mansiyon ödülleri ise çeşitli yemek dallarında; Sevgi Yılmaz, Ebru Kuzey, Nihal Erden, Zekiye Sıpcıkoğlu, Aydek Yargıcı, Belkıs Eraslan, Ayça Arıg, Nuray Selvi, ve Banu Işık’a verildi.