Başlık: "Ayfer Hocamız Eskinin Oyunları Geçmişin Tatları Projesini Amerika’ya Taşıdı."

20 Nisan 2016

Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO bünyesinde 2015 yılında Ayfer ÖZMEN önderliğinde gerçekleştirilen ve çok beğenilen Eskinin Oyunları Geçmişin Tatları Projesi Ayfer ÖZMEN Hocamızın Amerika’ya görevli olarak gitmesinde sonra Philadelphiada da hayat buldu.

Eskinin Oyunları Geçmişin Tatları, Hereke-Türkiye’den Amerika’ya Uzanan Lezzet Köprüsü Kocaeli Üniversitesi’nin projesi, 23 Nisan Cumartesi günü Pennsylvania’nin en büyük şehirlerinden biri olan Philadelphia’de ünlü (Penn Museum) Penn Müzesi’nde gerçekleşeceği bildirildi.

Kocaeli Üniversitesi ve TAFSUS tarafından düzenlenen, Geleneksel Türk yemekleri yarışması 23 Nisan Cumartesi günü saat 12 am ile 2 pm arasında Penn Museum’da yapılacağı belirtildi. İki ayrı kategoride yapılacak yarışma ’da ana yemekler dalında Zeytinyağlılar, et yemekleri ve börekler, tatlı dalında ise yine geleneksel Türk tatlıları yarışacağı açıklandı.

Juri tarafından değerlendirilecek lezzet şöleni, sonunda dereceye giren yemeklere plaket ve çeşitli ödüller verilecek.

23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi anlamlı bir günde Türk yemeklerini tanıtma amaçlı yapılan bu etkinliğe, çevre eyaletlerden yemek yapmayı seven ben bu konuda iddialıyım diyen herkes yarışmaya davet edildiği duyuruldu. Kocaeli Üniversitesi Öğretim görevlisi Ayfer Özmen ve Tafsus üyesi Dilek Arığ, Koordinatörlüğünde yürütülen projeye Bazı Türk Dernekleri ile yabancılarında destek verdikleri etkinliğe katılımın yüksek olması bekleniyor.

ESKİNİN OYUNLARI GEÇMİŞİN TATLARI

HEREKE/TURKIYE ‘DEN AMERİKA’YA UZANAN LEZZET KÖPRUSÜ PROJESİ